LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume ne spune cum putem să ne transformăm visele in realitate

Autor: Andra Stroe Postat la 03 octombrie 2020 27586 afişări

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume ne spune cum putem să ne transformăm visele in realitate

Cunoscut şi sub porecla de „oracolul din Omaha”, Warren Buffett este al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere de peste 80 de miliarde de dolari. Magnatul are aproape 90 de ani şi, de-a lungul anilor, a dat o serie de sfaturi care, aplicate, te pot transforma dintr-un simplu visător într-un om de succes.

Iată trei dintre ele:

1. Nu riscaţi ceea ce aveţi pentru a obţine ceva de care nu aveţi nevoie. Buffett le-a spus cândva absolvenţilor Universitatăţii din Florida că a văzut numeroase afaceri, dar şi persoane, care s-au pus în pericol alergând după obiective mai mari, având la baza acţiunilor lor doar lăcomia. „Dacă rişti ceva important pentru tine pentru a obţine ceva fără importanţă, acest lucru pur şi simplu nu are sens. Nu contează dacă şansele să reuşeşti sunt de la 99 la 1 sau de la 1.000 la 1."

2. Investiţi în relaţii cu oameni cinstiţi şi etici. În opinia lui Buffett, cel mai indicat este să-ţi construieşti relaţii cu oamenii care au calităţi de lider, generoşi, oneşti, şi dau credit altora atunci când e cazul.

3. Măsuraţi-vă succesul vieţii printr-un singur cuvânt: iubire. În biografia lui Buffett, The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life, miliardarul explică că cea mai înaltă măsură a succesului în viaţă este dată de cât de mulţi oameni care îţi doreşti să te iubească, chiar o fac. Unii oameni mor bogaţi, dar „adevărul este că nimeni nu îi iubeşte”, spune Buffett. „Problema cu dragostea este că nu o poţi cumpăra. Singura modalitate de a obţine dragostea este să o şi oferi. Ai vrea să crezi că poţi scrie un cec cu care să cumperi iubire de un milion de dolari. Dar lucrurile nu funcţionează aşa. Cu cât oferi mai mult dragoste, cu atât obţii mai multă", afirmă Buffett, citat de Inc.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
sfaturi,
transformare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.