SFÂRŞITUL BENZINEI: China investeşte masiv în combustibilul viitorului, cu care vrea să distrugă piaţa auto a maşinilor cu motoare tradiţionale

Postat la 16 ianuarie 2020 88883 afişări

SFÂRŞITUL BENZINEI: China investeşte masiv în combustibilul viitorului, cu care vrea să distrugă piaţa auto a maşinilor cu motoare tradiţionale

China investeşte masiv în combustibilul viitorului. Hidrogenul, noul vis al industriei auto din Asia. Politicile publice ale Chinei din zona auto par să se concentreze pe motoarele propulsate de hidrogen.

Cea mai mare piaţă auto din lume a trecut de la motoare electrice la motoare cu celule de hidrogen, autorităţile propunându-şi să aibă un milion de astfel de vehicule în circulaţie în următorii 10 ani.

Wan Gang, cunoscut ca "părintele electromibilităţii din China", a declarat celor de la Bloomberg că statul ar trebui să instaureze o "societate a hidrogenului".

Calculele Bloomberg arată că investiţiile în industrie vor atinge 17 miliarde de dolari până în 2013. Un anunţ important în acest sens a fost făcut recent de China National Heavy Duty Truck, respectiv investiţii de 7,6 miliarde de dolari în construirea vechiculelor cu motoare cu celule de hidrogen în provincia Shandong, din estul Chinei.

Cititi aici materialul integral 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
benzina,
chinezi,
combustibili,
disparitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.