Senatorul Daniel Zamfir continuă atacul la adresa BNR: Indicele ROBOR este unul trucat, aranjat şi nu are legătură cu realitatea. Preşedintele Consiliului Concurenţei nu a spus adevărul

Postat la 19 martie 2019 381 afişări

Senatorul ALDE a declarat că, în urma audierii fostului trezorier Bancpost, Lucian Isar, a concluzionat că indicele ROBOR este „aranjat” iar Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, nu a spus adevărul despre investigaţia condusă de instituţia sa.

Senatorul Daniel Zamfir continuă atacul la adresa BNR: Indicele ROBOR este unul trucat, aranjat şi nu are legătură cu realitatea. Preşedintele Consiliului Concurenţei nu a spus adevărul

Preşedintele Comisiei economice a Senatului Daniel Zamfir a adăugat că va prezenta o informare din care să rezulte că „indicele ROBOR trebuie rapid decuplat de la ratele românilor”.

 

„În urma audierii a unui alt reprezentant al băncilor care au participat la procedura de fixing din acea perioadă, am constatat, dacă mai era nevoie, că indicele ROBOR, cel la care se raportează azi ratele românilor, este unul trucat, este unul aranjat, n-are nicio legătură cu realitatea şi dincolo de faptul că BNR a intervenit brutal ca să stabilească acest indice am să solicit imediat după ce se va termina această şedinţă colegilor mei să prezentăm o informare succintă din care să rezulte foarte clar că indicele ROBOR trebuie rapid decuplat de la ratele românilor. Indicele ROBOR este rezultatul unui mecanism care n-are nicio legătură cu realitatea şi va trebui să dispară urgent din ceea ce înseamnă calculul ratelor românilor”, a declarat Daniel Zamfir.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rate,
indice,
declaratii,
refuz,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.