Selina, companie de construcţii din Oradea controlată de omul de afaceri Beneamin Rus, a finalizat procesul de reorganizare şi a ieşit din insolvenţă după 9 ani

Autor: Roxana Rosu Postat la 24 martie 2023 101 afişări

Selina,  companie de construcţii din Oradea controlată de omul de afaceri Beneamin Rus, a finalizat procesul de reorganizare şi a ieşit din insolvenţă după 9 ani

Selina, constructorul din Oradea deţinut de omul de afaceri Beneamin Rus, a finalizat procesul de reorganizare şi a ieşit din insolvenţă.

Compania a raportat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022 şi estimează o creştere de 60% în 2023.

„În ciuda dificultăţilor de pe piaţa construcţiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creştere de 60% a acesteia precum şi realizarea unor proiecte majore de construcţii. Mulţumesc echipei de management Selina, alături de care în ultimii ani am reuşit să dezvoltăm compania şi să obţinem aceste rezultate remarcabile.” a spus Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.

Tribunalul Bihor a dispus pe 23 martie închiderea cu succes a procedurii de reorganizare Selina SRL, parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa construcţiilor, cu consecinţa ieşirii din insolvenţă după aproape 9 ani.

„Beneficiind de o nouă şansă, Selina şi întreaga ei echipă de profesionişti îşi continuă parcursul în mediul economic, iar împreună cu grupul din care face parte asigură o mie de locuri de muncă într-un business cu un volum al cifrei de afaceri de peste 100 mil. euro anual. Cu acest proces am demonstrat încă o dată că, accesată la timp, insolvenţa salvează un business în declin, îi întoarce pur şi simplu soarta. Gestionat corect şi cu sprijinul creditorilor, un astfel de mecanism poate ajuta antreprenorii să depăşească cu bine perioadele dificile.” declară Mariana Boiciuc, Senior Partner CITR Cluj.

Creditorii majoritari în procedură au fost Unicredit Bank şi Banca Transilvania, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plată prin planul de reorganizare. În perioada de reorganizare, compania a reuşit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.

Potrivit studiilor CITR, la nivel naţional sunt peste 13.000 de companii de impact aflate în diverse stadii de dificultate. Comerţul, construcţiile şi industria prelucrătoare rămân cele mai afectate domenii în 2022. Companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvenţă în 2022.

Grupul de Firme Selina (Selina, Trameco, Drumuri Bihor şi Selina Invest) are peste 1000 de angajaţi şi deţine peste 400 de utilaje, echipamente şi unităţi de producţie beton şi asfalt.

Printre cele mai importante proiecte derulate de constructor se numără proiectare şi execuţie pentru finalizarea Autostrăzii Braşov - Tg. Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 3C; lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 km23+600 şi A1 km 55+520 - LOT II. Creşterea gradului de siguranţă şi securitate în Aeroportul Oradea; Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare din Satu Mare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
cifra de afaceri,
companie,
grup

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.