Select Design by Diana Şucu: poveşti de eleganţă şi design interior rafinat în universul românesc al mobilierului nord-american

Postat la 13 octombrie 2023 4919 afişări

Cu o experienţă de design interior de excepţie ce se întinde pe parcursul a 10 ani, Select Design by Diana Şucu a marcat peisajul estetic al interioarelor cu un concept inovator. Acest concept reuneşte patru renumite branduri de mobilier high-end nord-americane: Ethan Allen, Caracole, Bernhardt Interiors şi Hooker Furniture. Select Design pune în centrul atenţiei necesităţile şi gusturile segmentelor dinamice de clienţi, aducând în prim plan stiluri istorice arhitecturale şi influenţele celebrei creaţii arhitecturale a lui Frank Lloyd Wright. Unicitatea noilor colecţii de mobilier constă într-o abordarea senzorială, eleganţă şi sustenabilitată, transformând spaţiul într-un sanctuar al esteticii şi confortului.

De 10 ani tendinţele în designul de interior sunt scrise de Select Design by Diana Şucu, un concept ce reuneşte patru branduri de mobilier high-end, nord-american (Ethan Allen, Caracole, Bernhardt Interiors şi Hooker Furniture), branduri complementare potrivite pentru segmente dinamice de clienţi. Stilurile istorice arhitecturale, Art Deco, Regency dar şi influenţele celebrului arhitect Frank Lloyd Wright, stau la baza noilor tendinţe în designul de interior. Având o amprentă semnificativă asupra industriei de mobilier, stilul Art Deco evidenţiază siluete elegante, contraste puternice de culoare, materiale preţioase şi elemente decorative ce amintesc de marile descoperiri ale antichităţii.

Frumuseţea stilului Regency este redată de ornamentele bogate specifice greco-romanilor şi de siluetele zvelte cu linii drepte, elegante ce oferă pieselor de mobilier un farmec atemporal. Influenţele celebrului arhitect Frank Lloyd Wright, au inspirat creearea unor piese de mobilier cu linii drepte şi siluete proporţionate ce conturează interioare armonioase. Experienţa senzorială, eleganţa şi sustenabilitatea sunt pilonii de bază ai noilor colecţii de mobilier nord-american. Preocuparea permanentă pentru design, excelenţă şi inovaţie urmăreşte creearea legăturilor dintre produs - client şi cultura brandurilor- comunitate.

Colecţiile acestui sezon curatate de Select Design integrează culoare, textură şi material pentru a reda frumuseţea simplităţii naturale. Mobilierul a fost creat astfel încât să celebreze timpul de calitate petrecut alături de cei dragi în confortul casei, într-o atmosferă cu un design atemporal. Realizate cu o atenţie deosebită la detalii folosind tehnologii moderne, piesele de mobilier sunt unice pentru piaţa din România, datorită principiului american form follows function, (forma este ghidată de funcţionalitate).

Într-o epocă în care sustenabilitatea este pe buzele tuturor mai mult decât oricând, producătorii de mobilier de peste ocean (Ethan Allen, Caracole Bernhardt Interiors şi Hooker Furniture), contribuie activ la protejarea mediului înconjurător, folosind cu responsabilitate resursele naturale fiind totodată atenţi la binele comunităţii.Dacă în fashion trendurile sunt stabilite pe marile podiumuri europene, în designul de interior direcţiile vin de la prestigiosul târg High Point din Carolina de Nord (SUA), târg la care participă brandurile din portofoliul Select Design.

Caracole reprezintă o  poveste de succes la nivel mondial, un model de reinventare a unui brand tradiţional stabil şi puternic. 

Noua colecţie de mobilier creată de designeri premiaţi în competiţii internaţionale, evidenţiază luxul organic, aflat în strânsă legătură cu natura şi resursele preţioase, precum  piatra fină într-o cromatică naturală,lemnul exotic cu finisaje calde şi metalul rece care oferă eleganţă. În această colecţie echilibrul este dat de, armonia dintre formă şi material. Siluetele pieselor de mobilier sunt sinuoase, simple dar totodată sofisticate, având drept sursă de inspiraţie, sculptura şi arhitectura.bine venită, mai ales că siluetele pieselor de mobilier sunt sinuoase. Detaliile care fac diferenţa sunt ornamentele create asemenea bijuteriilor cu pietre preţioase, şi finisajele speciale pe foiţă de aur şi argint ce oferă stil şi rafinament.

Ethan Allen, Un brand puternic care pune accent pe valori solide autentice,ce pune în prim plan clientul şi nevoile acestuia. 

Cel mai iubit brand din America, recomandă pentru acest sezon piese de mobilier şi accesorii inspirate din stilul Regency şi Midcentury, adaptate stilului de viaţă modern. Materialul predominant este mahonul indonezian cu finisaje elegante pe foiţă de aur şi ornamente spectaculoase ce amintesc de opulenţa palatelor europene. Paturile se remarcă printr-o eleganţă atemporală, specifică decorurilor somptuoase din vechea cetate a filmului, Hollywood. În designul acestor piese regăsim baldachinul, adaptat desigur unei variante moderne dar şi pilonii sculptaţi şi decoraţi cu ornamente greco-romane. Mesele pentru dining realizate din lemn exotic, evidenţiază elemente de design tip piedestal, sculptate manual, reprezentând adevărate opere de artă. Canapalele derivate din clasicul model Chesterfield, cu braţe rotunjite şi tapiţerie cu butoni, alături de fotoliile generoase cu spătar înalt, încântă prin design dar şi prin confortul de lungă durată. Noua colecţie este pusă în valoare de accesoriile, decoraţiunile şi corpurile de iluminat. Candelabrul, veiozele, covoarele, dar şi decoraţiunile sunt realizate cu tehnici artizanale, din cele mai bune materiale furnizate din toate colţurile lumii. 

Bernhardt Interiors, este un brand inovativ şi modern, dar tradiţional în ceea ce priveşte prelucrarea lemnului, care promovează piese unice, cu o estetică elevată punând accent pe formele geometrice, realizate din materiale naturale cu finisaje elegante. Cromatica colecţiilor Bernhardt este temperată, fiind realizată într-o paletă de culori neutre, predominante fiind nuanţele de bej, gri şi ivoire. Mixul de materiale este îndrăzneţ şi creează un contrast de texturi ce oferă un aspect stratificat şi fermecător piesei de mobilier, prin folosirea lemnului, metalului texturat, marmurei. În noua colecţie Bernhardt, scoicile capiz şi mozaicul din os adaugă luminozitate şi profunzime, în timp ce metalul texturat manual oferă unicitate piesei, iar marmura reprezintă numitorul comun în majoritatea pieselor de mobilier.

Mai mult decât mobilier, creaţiile producătorului nord-american sunt adevărate opere de artă ce contribuie la realizarea unei amenajări rafinate. Designul sofisticat este urmat şi de confort, unul la superlativ chiar, regăsit în construcţia canapelelor moderne cu şezut generos şi perne de mari dimensiuni. Fotoliile fixe sau pivotante cu tapiţerii sofisticate oferă relaxarea mult dorită. 

Hooker Furniture, ultimul nume alăturat conceptului Select Design, a cărui obiectiv este acela de a creea mobilă stylish, de bună calitate, este brandul preferat ale fostului preşedinte american Donald Trump. 

Această colecţie fiind una tipic americană, promovează scaune din piele naturală croită manual pe cadru din lemn de esenţă tare, biblioteci şi birouri cu design clasic, menite să creeze spaţii de lucru inspiraţionale. Birourile de diferite dimensiuni, realizate din lemn de cireş, evidenţiază elemente de design clasic inspirate din stilul colonial. 

Hooker Furniture este alegerea ideală şi a iubitorilor de filme clasice din anii de glorie ai vechiului Hollywood. Cu nostalgie pentru acele vremuri a fost creată şi o colecţie de mobilier grupată în trei personaje: Collete, Anastasie şi Diamant, oferind astfel o selecţie glamour de piese eclectice cu personalitate, influenţate de starletele iconice. În această colecţie spectaculoasă regăsim materiale elegante, finisaje antichizate şi ornamente ce par a fi mai degrabă bijuteriile unei actriţe din filmele clasice. Cromatica acestei colecţii este diferită şi variază de la contraste puternice de închis şi deschis până la tonuri liniştitoare, romantice.Toate cele patru branduri promovate în exclusivitate pe piaţa din România de Diana Şucu sunt diferite dar au în comun pasiunea pentru design şi nevoia creării unei amenajări potrivite pentru fiecare client, pentru că nu-i aşa, cu toţii suntem diferiţi. Iar un decor personalizat nu poate fi realizat decât cu talentul unui designer de interior, Select Design.

În acest fel compania şi-a propus să fie mai versatilă pentru segmente noi şi dinamice de clienţi. Aşadar piesele de mobilier nord-american, merită descoperite în cele trei showroom-uri ( Ethan Allen, Caracole şi Bernhardt Interiors), promovate în idei inspiraţionale de design.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.