Şeful ONU pentru climă spune că următorii doi ani sunt esenţiali pentru a salva planeta

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 10 aprilie 2024 11 afişări

Guvernele au la dispoziţie doi ani pentru a lua măsuri spre a evita schimbări climatice mult mai grave, a declarat miercuri şeful ONU pentru climă, într-un discurs în care a avertizat că încălzirea globală pare să fi ieşit de pe agenda politicienilor.

Şeful ONU pentru climă spune că următorii doi ani sunt esenţiali pentru a salva planeta

Simon Stiell, secretarul executiv al Convenţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, a declarat că următorii doi ani sunt "esenţiali pentru salvarea planetei noastre", relatează Reuters.

"Avem încă o şansă de a face ca emisiile de gaze cu efect de seră să scadă, cu o nouă generaţie de planuri naţionale privind clima. Dar avem nevoie de aceste planuri mai puternice acum", a spus Stiell.

Stiell a declarat că Grupul celor 20 de mari puteri economice, responsabile împreună pentru 80% din emisiile globale, trebuie să acţioneze urgent. El a mai arătat că mai multe fonduri pentru combaterea schimbărilor climatice ar trebui să fie acordate prin reducerea datoriilor, finanţare mai ieftină pentru ţările sărace, noi surse de finanţare internaţională - cum ar fi o taxă pe emisiile de gaze de eşapament - şi reforme la Banca Mondială şi la Fondul Monetar Internaţional.

Într-un an cu multe alegeri în întreaga lume, Stiell a avertizat că, prea des, acţiunile în domeniul climei "se strecoară în afara agendei guvernamentale".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
omu,
climă,
stiell

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.