Şeful finanţelor germane rămâne greu de convins: Săptămâna de muncă de patru zile nu va creşte prosperitatea. Niciodată în istorie munca mai puţină n-a adus mai multe beneficii

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 07 noiembrie 2023 94 afişări

Şeful finanţelor germane rămâne greu de convins: Săptămâna de muncă de patru zile nu va creşte prosperitatea. Niciodată în istorie munca mai puţină n-a adus mai multe beneficii

Ministrul german de finanţe, Christian Lindner, a respins ideea ca săptămâna de lucru de patru zile cu salariu integral să devină o normă în cea mai mare economie a Europei, relatează Bloomberg.

„Niciodată în istorie o societate nu şi-a sporit prosperitatea lucrând mai puţin”, a declarat Lindner.

Ideea de a reduce săptămânile de lucru a câştigat teren de când pandemia de COVID-19 a bulversat programul de lucru al angajaţilor şi le-a dat multora o idee despre cum moduri diferite de lucru le-ar putea îmbunătăţi viaţa.

Programele pilot sugerează că o astfel de configuraţie poate duce la o reducere a stresului şi a anxietăţii în rândul lucrătorilor, precum şi la creşterea eficienţei şi a veniturilor pentru angajatorii lor. Aproximativ 50 de companii din Germania intenţionează să participe la un proiect de şase luni care va începe în februarie şi care presupune reducerea programului de muncă.

„Cheia prosperităţii noastre rămâne munca grea”, a mai declarat Lindner, care conduce Partidul Liberal-Democrat pro-business, unul dintre partenerii minori din coaliţia tripartită din Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
crestere,
germania,
prosperitate,
finante,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.