Secretul lui Einstein care te ajută să ieşi din orice situaţie

Postat la 11 mai 2016 46719 afişări

Secretul lui Einstein care te ajută să ieşi din orice situaţie

Viaţa fiecăruia dintre noi este presărată cu obstacole care ne cizelează, întăresc şi ne dezvoltă gândirea analitică. Un lucru este clar, avem de învăţat din fiecare situaţie dificilă.

Tocmai de aceea, înainte să încercăm să găsim soluţia, trebuie să facem un pas înapoi şi să analizăm imaginea de ansamblu. Deoarece, aşa cum spunea savantul Albert Einstein, ”înţelegerea problemei este crucială pentru soluţionarea ei”. De altfel, acesta era motto-ul marelui om de ştiinţă pentru care nici un mister părea de nepătruns.

Vă prezentăm câteva dintre principiile reţetei lui Einstein de a rezolva situaţiile dificile.

Redefineşte problema

Atunci când te confrunţi cu o situaţie care pare fără ieşire, poate ar fi cazul să priveşti şi din alte unghiuri problema. De exemplu, dacă ai în subordonare un departament şi doreşti să îmbunătăţeşti activitatea şi performanţele dacă vei formula următoarea rugăminte: ”Aş vrea să îmi propuneţi idei prin care să creştem productivitatea”, este posibil să dai piept cu un dezinteres total. În schimb, dacă îţi rogi oamenii să găsească soluţii prin care munca lor să devină mai uşoară, este posibil să primeşti propunerile pe care le aşteptai.

Detaşează-te

Fiecare provocare reprezintă doar o părticică din ceea ce te aşteaptă în viaţă. De asemenea, în încercarea de a rezolva o problemă, riscăm să ne pierdem în detalii care nici măcar nu contează. De câte ori simţi că se întâmplă acest lucru, încearcă să ai o privire de ansamblu.



CELE MAI INTERESANTE GALERII FOTO:

LEGENDA CASCADEI BIGĂR, UNA DIN CELE MAI FRUMOASE DIN LUME - GALERIE FOTO

CUM ARATĂ CELE MAI FRUMOASE SATE DIN LUME - GALERIE FOTO

LOCUL DIN ROMÂNIA DE CARE STATUL ROMÂN ŞI-A BĂTUT JOC. ZECI DE MII DE STRĂINI ÎL VIZITAU ANUAL - GALERIE FOTO

AROGANŢĂ DUSĂ LA EXTREM: A CHELTUIT 500.000 DE DOLARI PE O PETRECERE LA CARE A VENIT ÎNSOŢIT DE FEMEI ŢINUTE ÎN LESĂ - GALERIE FOTO

CÂND FOTOGRAFIILE FAC 1000 DE CUVINTE - GALERIE FOTO

REPORTAJ DIN ŢARA DOPURILOR DE PLUTĂ - GALERIE FOTO

CUM ARATĂ PISCINA CARE A COSTAT 2 MILIARDE DE DOLARI ŞI SE ÎNTINDE PE 8 HECTARE - GALERIE FOTO

CUM ARATĂ CEL MAI BUN HOTEL DIN ROMÂNIA - GALERIE FOTO

Cititi continuarea pe www.unica.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/secretul-lui-einstein-care-te-ajuta-sa-iesi-din-orice-situatie-15304148
15304148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.