Secretul longevităţii: Dieta pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 aprilie 2024 9715 afişări

Valter Longo, un expert în longevitate cu peste 35 de ani de experienţă, dezvăluie dieta pe care o consideră ideală pentru o viaţă lungă şi sănătoasă.

Secretul longevităţii: Dieta pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani

În 1989, Longo a început oficial să cerceteze ce este necesar pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani şi chiar mai mult. În prezent, el este directorul Laboratorului de longevitate şi cancer din cadrul Institutului IFOM de oncologie moleculară din Milano, Italia. Longo este, de asemenea, directorul Institutului de Longevitate al Şcolii de Gerontologie Leonard Davis de la Universitatea California de Sud-Los Angeles, conform CNBC.

Italia este locul perfect pentru munca lui Longo, deoarece aici se află mai multe zone în care oamenii trăiesc mai mult decât majoritatea.

Una dintre cele mai importante concluzii ale lui Longo din studiile sale este că "dieta este de departe cea mai importantă".

Longo recomandă dieta longevităţii, inspirată din dieta mediteraneană şi dieta Okinawa. Principiile cheie ale acestei diete sunt:

- Predominant vegană: bazată pe legume, fructe cu coajă lemnoasă, cereale integrale şi leguminoase

- Consum moderat de fructe: cantităţi mici de fructe, dar accent pe legume

- Peşte de 3-4 ori pe săptămână: sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega-3

- Limitarea proteinelor animale: carne roşie şi albă ocazional, lactate şi ouă în cantităţi mici

- Evitarea "celor 5 P problematici": cartofi, paste, pizza, proteine (carne roşie şi albă), pâine.

"Cred că sunt ingrediente foarte bune, dar devin problematice pentru că oamenii mănâncă pur şi simplu tone de ele şi devin zahăr foarte repede, aproape la fel de repede ca zahărul pur”, spune el.

Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, Longo recomandă şi postul intermitent. El sugerează post zilnic de 12 ore: o fereastră alimentară de 8-12 ore (de exemplu, 8.00 - 20.00).

El recomandă şi dieta care imită postul: 5 zile pe lună, o dietă bogată în grăsimi nesaturate şi săracă în calorii, proteine şi carbohidraţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
longevitate,
expert,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.