Se retrage Mircea Badea, supărat pe Klaus Iohannis? „Eu aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. E momentul să iau nişte decizii personale şi să mă ţin de ele”

Postat la 16 februarie 2018 649 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit decisiv joi seara în conflictul declanşat de Antena 3 şi Romania TV şi i-a pus la punct pe cei care au atacat-o pe şefa DNA. Puterea lui Iohannis? Doar el poate să o demită pe Laura Codruţa Kovesi din funcţie. Iohannis i-a transmis un mesaj tăios ministrului de Justiţiei, raportul de demitere trebuie să fie unul extrem, dar extrem de detaliat. Cum nu există motive legale de demitere, tot atacul de duminică s-a terminat.

Se retrage Mircea Badea, supărat pe Klaus Iohannis? „Eu aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. E momentul să iau nişte decizii personale şi să mă ţin de ele”

Unul din cei afectaţi vizibil de decizia preşedintelui de a o susţine pe şefa DNA este realizatorul Mircea Badea care a lăsat să se înţeleagă că se va retrage.

Pe Facebook,Mircea Badea a scris: „Eu asa ceva nu am vazut in viata mea. Este ceva oribil gresit in legatura cu alesul. E momentul sa iau niste decizii personale si sa ma tin de ele.

Pana la urma, cei care stau pe canapea si se uita la mine asteptand sa livrez nu risca nimic.

Eu insa, si cei apropiati de mine ne luptam cu niste … extrem de periculosi”.

Marea problemă a campaniei de la Antena 3 este că nu au reuşit să-l influenţeze pe Iohannis să o demită pe Kovesi. Preşedintele României a declarat sec că nu s-a uitat la înregistrările difuzate la Antena 3. O lovitură grea pentru Mihai Gâdea care a declarat pentru DCNews:

”A fost ceva şocant. În momentul în care reporterul de la DCNews întreabă `pe stenogramele alea v-aţi uitat?`, preşedintele spune: nu, nu m-am uitat. Păi eu de unde să ştiu dacă e ceva în scandalul ăsta dacă, în calitate de preşedinte eu mă pronunţ pe un subiect fără să mă fi uitat. Marile dezvăluiri care au apărut în lume, de la Watergate încoace, apar pe nişte înregistrări”.

Presedintele Iohannis a explicat ca nu vede niciun motiv de revocare a sefei DNA, rezumand situatia in cateva cuvinte foarte dure: “Niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze DNA si conducerea ei. Dupa parerea mea, aceasta incercare e una jalnica si neconvingatoare”.

Mai mult, Klaus Iohannis a inchis nu numai posibilitatea revocarii pe motivul ultimului scandal, dar si pe motivul controlului de fond de anul trecut, despre care spune:

“Cum s-a aflat ca nu a existat la nici un control la DNA, altul decat cel de anul trecut, nu a existat nici macar o discutie la nivelul conducerii DNA, m-ar surprinde ca asa peste noapte sa apara motive pentru o ipotetica solicitare de revocare.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.