Se pune impozit pe darul de nuntă, iar procentul e uriaş! Noile măsuri propuse de Guven

Postat la 22 septembrie 2023 136 afişări

Se pune impozit pe darul de nuntă, iar procentul e uriaş! Noile măsuri propuse de Guven

Se pune impozit pe darul de nuntă, iar procentul e uriaş! Se propune modificarea Legii 70/2015 cu privire la încasările în numerar pentru organizatorii de nunţi şi botezuri, dar şi taxarea cu 70% a veniturilor a căror provenienţă nu poate fi dovedită.

Statul nu vrea să renunţe la taxarea „banilor negri” proveniţi din nunţi şi botezuri, în ciuda numeroaselor încercări eşuate din ultimii aproximativ 15 ani.

Se pune impozit pe darul de nuntă. Tentativa din 2018

Ultima astfel de tentativă a avut loc în luna octombrie 2018. Atunci ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare ce relaţii economice au avut cu PFA, firme sau persoane fizice care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi restaurant.

Fiscul solicita atunci nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese şi intermediari, sub sancţiunea unor amenzi de până la 5.000 lei pentru neconformare.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impozit,
masuri,
nunta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.