Se pregătesc ruşii de război? Cum arată noua generaţie de arme nucleare dezvoltată de Putin. VIDEO

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 iulie 2018 20236 afişări

Ministerul Apărării din Rusia a lansat săptămâna aceasta cinci sisteme noi de armament nuclear, despre care Vladimir Putin a spus că ar face ca rachetele americanilor să pară „ineficiente”, potrivit Business Insider.

Noile arme includ sisteme balistice intercontinentale, rachete de croazieră pe distanţe globale, torpile nucleare, un avion hypersonic, un laser şi o serie de rachete cu capacităţi nucleare.

„Ei au continuat să ne ignore”, spune Putin referindu-se la statele vestice, după ce şi-a prezentat noile sisteme nucleare. „Nimeni nu voia să ne asculte, aşa că ne vor asculta acum”

Deşi Putin s-a lăudat cu noile sale arme în timpul discursului, mulţi rămân sceptici cu privire la o parte din aceste noi sistem.

1. RS-28 Sarmat ICBM

Sarmat este o rachetă intercontinentală despre care Putin a susţinut că poate atinge distanţe nelimitate şi că ar putea învinge orice sistem anti-rachetă.

Cum arată rachetele Sarmat:

2. Torpila nucleară Poseidon

Poseidon este o torpilă subacvatică, de mare viteză, cu capacităţi nucleare, despre care Putin spune că nu se compară cu nicio altă armă nucleară existentă.

Cum arată Poseidon:

3. Racheta de croazieră Burvestnik

În discursul său din luna martie, când a vorbit pentru prima dată despre noile sisteme, Putin a numit racheta Burvestnik „o rachetă de croazieră globală” şi a susţinut că are de asemenea capacitatea de a ajunge oriunde. Racheta a fost testată fără succes de patru ori între noiembrie 2017 şi februarie 2018, potrivit CNBC.

A fost testată din nou în luna mai şi a zburat doar 22 de mile.

Cum arată racheta Burvestnik:

4. Racheta hypersonică Kh-47M2 „Kinzhal”

Kinzhal, care înseamnă „pumnal” în limba rusă, este o rachetă cu capacităţi nucleare, dotat cu rachete hypersonice care a fost testat cu succes în luna martie, lansată dintr-un MiG 31BM.

Cum arată racheta Kinzhal:

5. Laserul Peresvet

Capacităţile laserului rămân învăluite în mister, însă agenţia de presă deţinută de stat, TASS, a raportat că „au fost plasate” şi că „se fac eforturi pentru a deveni operaţionale”.

Cum arată laserul Peresvet:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vladimir putin,
video,
arme nucleare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.