Se apropie sezonul dividendelor de toamnă: companiile vor distribui peste 400 mil. lei în următoarele două luni

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 22 iulie 2013 122 afişări

Companiile de pe bursă vor distribui dividende în valoare de peste 400 mil. lei în următoarele două luni, iar o parte din aceşti bani s-ar putea întoarce în piaţă.

Se apropie sezonul dividendelor de toamnă: companiile vor distribui peste 400 mil. lei în următoarele două luni

Companiile de pe bursă vor distribui dividende în valoare de peste 400 mil. lei în următoarele două luni, iar o parte din aceşti bani s-ar putea întoarce în piaţă.

 

Acţionarii companiilor listate au aprobat în aprilie distribuirea unor dividende totale de peste 3 miliarde de lei din profiturile pe 2012, iar o mare parte a acestor sume au fost deja dis­tri­bui­te, deoarece OMV Petrom, Fondul Pro­prietatea şi Transgaz, campioanele dividendelor, au dat drumul la bani încă de la finalul lunii iunie. O mare parte din dividendele celor trei companii merge însă la investitori din străinătate (OMV, Elliott), fie la stat şi doar într-o mică parte se întorc în piaţă.

 

Şi SIF Moldova a început în iunie plata dividendelor, fiind prima dintre SIF-uri care a dat drumul la bani.

 

În schimb, SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Muntenia (SIF4) încep distri­buirea dividendelor la 1 august. De la această dată, circa 191 mil. lei vor ajunge la acţionarii SIF3 şi 108 mil. lei vor merge către acţionarii SIF Mun­tenia. În cazul SIF-urilor, mai mulţi bani se întorc în piaţă prin achi­ziţii de acţiuni.

 

Şi producătorul de medicamente Biofarm (BIO) începe la 1 august plata divi­dendelor în valoare de 14,2 mi­lioane de lei.

 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dividende,
companii,
distribuire,
sezon,
toamna
/actualitate/se-apropie-sezonul-dividendelor-de-toamna-companiile-vor-distribui-peste-400-mil-lei-in-urmatoarele-doua-luni-11138104
11138104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.