Scoaterea adresei din buletin, o bombă administrativă cu care vine netam-nesam USR PLUS

Autor: Adelina Mihai Postat la 27 iunie 2021 982 afişări

Măsura ar putea avea efectul unei bombe administrative având în vedere că totul se învârte în jurul adresei de domiciliu: de aceasta depind şcoala copilului, unitatea de poliţie la care te poţi adresa sau impozitele pe care le plăteşti.

Scoaterea adresei din buletin, o bombă administrativă cu care vine netam-nesam USR PLUS

Când toată lumea aştepta spitale, autostrăzi şi campusuri şcolare, cel mai important proiect administrativ al USR PLUS este scoaterea adresei din buletin.

Măsura ar putea avea efectul unei bombe administrative având în vedere că totul se învârte în jurul adresei de domiciliu: de aceasta depind şcoala copilului, unitatea de poliţie la care te poţi adresa sau impozitele pe care le plăteşti. Cine are interesul să nu mai ştii de unde eşti? De ce se vrea pierderea legăturii cu comunitatea de care aparţii? Ce va scrie în certificatele de naştere şi buletinele copiilor născuţi de părinţi fără domiciliu? Cum se va proceda în cazul unei noi carantine a localităţilor? Unde votezi la locale: e normal ca cineva care trăieşte în Bucureşti să poată vota primarul din Sibiu?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buletin,
adresa,
usr,
domiciliu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.