Schimbare majoră de paradigmă: Janet Yellen, şefa FED, spune că este un "spaţiu amplu" pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre SUA şi China, în pofida tensiunilor geopolitice

Autor: Ştefan Stan Postat la 09 iulie 2023 23 afişări

Schimbare majoră de paradigmă: Janet Yellen, şefa FED, spune că este un "spaţiu amplu" pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre SUA şi China, în pofida tensiunilor geopolitice

 Janet Yellen a declarat că există un "spaţiu amplu" pentru companiile americane şi chineze să stimuleze comerţul şi investiţiile, în pofida tensiunilor de securitate, în timpul unei călătorii la Beijing, care are ca scop atenuarea fricţiunilor dintre cele două puteri.

Luând cuvântul la Casa de oaspeţi de stat Diaoyutai din Beijing, în deschiderea întâlnirii sale cu omologul economic chinez He Lifeng, sâmbătă, secretarul american al Trezoreriei a declarat că o "fâşie largă" a economiilor celor două ţări ar trebui să poată interacţiona în moduri care să fie "necontroversate pentru ambele guverne".

"Faptul că, în ciuda tensiunilor recente, am stabilit un record pentru comerţul bilateral în 2022 sugerează că există un spaţiu amplu pentru ca firmele noastre să se angajeze în comerţ şi investiţii", a declarat Yellen.

Când s-a adresat lui He şi echipei sale economice într-o sală cavernoasă din casa de oaspeţi, Yellen şi-a repetat apelul ca Beijingul şi Washingtonul să îmbunătăţească comunicarea, inclusiv în ceea ce priveşte stabilitatea macroeconomică şi financiară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spatiu,
tensiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.