Scandalul Fukushima. Armata americană începe achiziţiile de fructe de mare din Japonia

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 octombrie 2023 121 afişări

Armata americană începe achiziţiile de fructe de mare din Japonia pentru a contracara interdicţia comercială a Chinei privitoare la produsele japoneze, a anunţat ambasadorul american în Japonia, Rahm Emanuel, într-un interviu acordat în exclusivitate Reuters.

Scandalul Fukushima. Armata americană începe achiziţiile de fructe de mare din Japonia

Americanii au început în premieră să cumpere fructe de mare japoneze pentru a-şi aproviziona militarii din Japonia. Decizia este un răspuns la interdicţia Chinei privind astfel de produse impusă după ce Tokyo a eliberat în mare apa tratată de la centrala nucleară Fukushima.

Ambasadorul american în Japonia, Rahm Emanuel, a declarat că Washingtonul ar trebui să analizeze, în mod mai larg, cum ar putea contribui la compensarea interdicţiei impuse de China, despre care a spus că face parte din „războaiele sale economice".

China, care a fost cel mai mare cumpărător de fructe de mare japoneze, spune că interdicţia sa se datorează temerilor legate de siguranţa alimentară.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a garantat pentru siguranţa eliberării apei care a început în august de la centrala distrusă de un tsunami din 2011. Miniştrii comerţului din G7 au cerut duminică abrogarea imediată a interdicţiilor privind alimentele japoneze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
frcute de mare,
japonia,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.