Scade vârsta pentru examenul de obţinere a PERMISULUI auto! Anunţul a fost făcut!

Postat la 12 iunie 2023 155 afişări

Scade vârsta pentru examenul de obţinere a PERMISULUI auto! Anunţul a fost făcut!

Comisia Europeană a elaborat un set de propuneri privind îmbunătăţirea siguranţei rutiere în întreaga Uniune Europeană, inclusiv reformarea sistemelor de examinare a conducătorilor auto şi stabilirea vârstei legale de susţinere a examenului pentru obţinerea permisului de conducere la 17 ani.

Comisia Europeană a anunţat că va iniţia o revizuire a directivei actuale privind permisele de conducere adoptată în 2006. Scopul acestei revizuiri este de a îmbunătăţi siguranţa rutieră în Uniunea Europeană şi de a facilita libera circulaţie a cetăţenilor.

În propunerea de directivă se subliniază că în ultimii 20 de ani s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce priveşte siguranţa rutieră în Uniunea Europeană. Numărul de decese cauzate de accidentele rutiere a înregistrat o scădere considerabilă, de la aproximativ 51.400 în 2001 la aproximativ 19.800 în 2021, ceea ce reprezintă o reducere de 61,5%. Cu toate acestea, se evidenţiază faptul că îmbunătăţirea siguranţei rutiere nu a fost la nivelul dorit şi necesar.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
examen,
obtinere,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.