Salvamont Poiana Brasov s-a confruntat cu cel mai mare număr de accidente într-o singură zi

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 februarie 2023 47 afişări

Salvamont Poiana Brasov s-a confruntat cu cel mai mare număr de accidente într-o singură zi

Salvamont Poiana Brasov s-a confruntat cu cel mai mare număr de accidente înregistrat într-o singură zi, din ultimii ani. Serviciul a fost solicitat să intervină în 23 de cazuri, în care au fost implicate 24 de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate, arată o postare pe Facebook.

10 persoaane au fost predate echipajelor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unităţile spitaliceşti, pentru examene medicale suplimentare.

„Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat într-o stare excelentă şi condiţiile meteo au fost cu vizibilitate bună, am înregistrat un număr foarte mare de persoane care au necesitat ajutor medical pe pârtie. Reamintim schiorilor/snowboard-erilor să meargă cu viteză rezonabilă şi să o adapteze permanent condiţiilor de trafic, indiferent de cât de bună este pârtia. Totodată, chiar dacă în ultima vreme a nins, pârtiile rămân în continuare acoperite, preponderent, cu zăpadă artificială, care permite dezvoltarea unor viteze mari, dar care şi toceşte repede canturile, făcând schiurile greu de controlat. În aceste condiţii, pentru un control optim, servisaţi schiurile/snowboard-urile şi ascuţiţi periodic canturile”, arată postarea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salvamont,
intervenţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.