Saga OpenAI: Deşi 747 din cei 770 de angajaţi ai OpenAI ameninţă că pleacă şi se alătură Microsoft dacă directorii din board nu demisionează şi îl repun în funcţie pe Sam Altman, consiliul de administraţie rămâne ferm pe poziţii, cu riscul de a pierde tot

Autor: Ştefan Stan Postat la 21 noiembrie 2023 23 afişări

Saga OpenAI: Deşi 747 din cei 770 de angajaţi ai OpenAI ameninţă că pleacă şi se alătură Microsoft dacă directorii din board nu demisionează şi îl repun în funcţie pe Sam Altman, consiliul de administraţie rămâne ferm pe poziţii, cu riscul de a pierde tot

Viitorul OpenAI rămâne incert după ce eforturile extraordinare ale angajaţilor şi investitorilor de a înlătura consiliul de administraţie nu au reuşit să convingă directorii să demisioneze şi să îl repună în funcţie pe cofondatorul Sam Altman.

Până la sfârşitul zilei de luni, 747 din cei 770 de angajaţi ai OpenAI au semnat o scrisoare prin care ameninţau că vor demisiona şi se vor alătura Microsoft dacă cei trei directori care se menţin vor refuza să demisioneze şi să revină asupra deciziei de a-l demite pe Altman vineri, potrivit unor persoane care au cunoştinţă directă despre acest lucru.

Între timp, capitaliştii de risc care susţin start-up-ul de inteligenţă artificială generativă s-au alăturat cererilor angajaţilor şi explorau măsuri legale pentru a forţa consiliul de administraţie să revină asupra cursului, potrivit mai multor persoane care au cunoştinţă de gândirea lor. O persoană de la un fond de risc investit în OpenAI a declarat că "acţiunile legale ar putea veni chiar mâine", fără a preciza ce formă ar lua acestea.

Dar consiliul de administraţie a rămas hotărât şi pregătit să testeze disponibilitatea angajaţilor de a demisiona, potrivit unei persoane cu cunoştinţe directe despre negocierile dintre angajaţi şi directorii consiliului de administraţie. În scrisoarea lor, personalul a declarat că directorii au "subminat misiunea şi compania noastră" prin modul în care l-au concediat pe Altman şi l-au deposedat pe cofondatorul său Greg Brockman de poziţia sa în consiliu. Ulterior, Brockman a demisionat din companie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
consiliu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.