S-au majorat indemnizaţiile! Se dau până la 8.500 de lei de la stat pentru aceste persoane

Postat la 20 septembrie 2023 219 afişări

S-au majorat indemnizaţiile! Se dau până la 8.500 de lei de la stat pentru aceste persoane

Veşti bune la nivel naţional, după ce de marţi, 19 septembrie s-au majorat indemnizaţiile CCC (concediu de creştere a copilului ), adică cele acordate pentru gemeni sau naşterile suprapuse. Mai mult, a fost modificată şi metoda de calcul a acestora.

Astfel, indemnizaţia acordată pentru naşterile de gemeni, de tripleţi sau multipleţi, începând cu cel de-al doilea copil, precum şi cea care se acordă pentru naşterile care se suprapun în timpul unui concediu de creştere a copilului (CCC) este în prezent de 50% din indemnizaţia aferentă veniturilor primite de părintele îndreptăţit să intre în CCC.

Practic, modificarea se regăseşte în OUG 164/2022, care a intrat în vigoare ca urmare a modificării normelor de aplicare ale OUG 111/2010, printr-o hotărâre ce a fost publicată azi în Monitorul Oficial – HG nr. 865/2023.

Până acum, părintele în CCC (concediu de creştere a copilului) primea pentru fiecare copil născut din cadrul aceleaşi sarcini 1.314 lei (indemnizaţia minimă) pe lângă indemnizaţia aferentă veniturilor ultimelor 12 luni din perioada de 24 de luni dinaintea naşterii. La fel se proceda şi în situaţia în care cât timp se află într-un CCC are loc o nouă naştere.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
indemnizatii,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.