S-a stins un mare actor al României. Drum lin, maestre! Nu te vom uita niciodată

Autor: Mediafax Postat la 23 mai 2024 56 afişări

S-a stins un mare actor al României. Drum lin, maestre! Nu te vom uita niciodată

Actorul Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani. Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a postat pe blogul său un mesaj emoţionant. „Am aflat cu tristeţe că ultimul „Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile”, a spus el.

„Am aflat cu tristeţe că ultimul „Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci şi al unei dispariţii regretabile. Un talent extraordinar al unei generaţii care a respirat şi creat artă, Costel Constantin trage cortina vieţii petrecută pe scenă, în lumina publicului care de generaţii s-a inspirat în pasiunea pentru istorie din rolurile sale. Costel Constantin a fost coleg cu Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, Rodica Mandache, Virgil Ogăşanu. Împreună au format „Generaţia de Aur” a teatrului românesc”, spune Ion Iliescu, pe blogul său.

Costel Constantin a jucat în „Profesionistul”, în regia lui Horea Popescu, a fost Ştefan cel Mare din „Apus de soare”, în regia lui Dan Piţa, McMurphy, în „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, spectacol care s-a jucat 11 ani cu casa închisă la Teatrul Naţional, Ducele de Kent în „Regele Lear”, în regia lui Radu Penciulescu, Damian Vulpenaru, în piesa „Crimă pentru pământ”, de Dinu Săraru.

Fostul preşedinte Iliescu a transmis condoleanţe familiei şi un gând bun către toţi cei dragi ai lui.

„Regret că „Ultima frontieră a morţii” nu a rămas doar un film. Sunt alături de toţi cei care fac parte din societatea largă a teatrului românesc, care prin plecarea lui Costel Constantin pierde încă o dată o lume, o epocă şi unul dintre reprezentanţii remarcabili ai scenei”, mai scrie Iliescu.

Costel Constantin avea 81 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actor,
costel constantin,
ion iliescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.