S-a schimbat Codul Rutier! Greşeala care îi poate lăsa pe şoferii români fără permis de conducere, timp de 12 ore

Postat la 17 aprilie 2023 468 afişări

S-a schimbat Codul Rutier! Greşeala care îi poate lăsa pe şoferii români fără permis de conducere, timp de 12 ore

O serie de modificări importante au fost aduse Codului Rutier pentru o mai bună reglementare a circulaţiei în România. Printre acestea, şi o schimbare care te poate lăsa fără permis de conducere pentru 12 ore.

Poliţiştii au dreptul să dispună această măsură într-o situaţie excepţională.

Când ţi se suspendă dreptul de a conduce pentru 12 ore

Modificările aduse Codului Rutier au intrat în vigoare în data de 17 februarie 2023.

Şoferii care refuză testarea privind alcoolemia sau prezenţa substanţelor psihoactive în organism ar putea avea carnetul suspendat pe loc pentru cel puţin 12 ore.

Una dintre modificările aduse reglementărilor rutiere se referă la retragerea carnetului auto în situaţia în care poliţistul are probe sau indicii temeinice referitoare la faptul că un şofer a consumat alcool sau substanţe psihoactive, dar acesta refuză testarea.

Într-o astfel de situaţie, agentul constatator poate dispune retragerea permisului auto „până la ora 8 a zilei următoare, dar nu mai puţin de 12 ore. (art. 22 ^1, alin. 1 din Codul Rutier)”. Potrivit avocatnet.ro, titularul permisului auto va primi o dovadă înlocuitoare a carnetului, dar fără a avea dreptul de a conduce.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conducere,
greseala,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.