S-a deschis noua Piata Obor (GALERIE FOTO)

Postat la 02 octombrie 2010 1712 afişări

In prima zi de functionare a noii Piete Obor din Bucuresti, deschisa sambata dupa un an de lucrari la noua cladire, comerciantii au vandut circa 100 de tone de legume si fructe, la cele 335 de tarabe instalate in piata.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a precizat ca in functie de solicitarile producatorilor particulari, numarul de tarabe va putea depasi 1.200, iar taxa de ocupare a tarabelor va ramane de 15 lei pe zi. Pe parcursul zilei, Primaria Sectorului 2 a trimis in piata echipe de control care sa verifice daca nu s-au infiltrat intermediari in locul producatorilor agricoli. "Pentru a fi siguri ca in piata nu intra intermediarii care cresc artificial preturile la intrarea autovehiculelor cu marfa au fost verificate actele de identitate ale comerciantilor, precum si documentele care sa ateste ca sunt producatori adevarati", a comunicat primaria.

Inaugurarea a avut loc o data cu inceputul Lunii Recoltei, ocazie cu care langa piata a fost amenajata o scena unde au cantat taraful Gelu Voicu - Teleormanul, Maria Ciobanu si Maria Dragomiroiu. Duminica, tot aici vor canta Gheorghe Rosoga, Mariana si Mihai Calin si grupul Liviu Vasilica - Teleormanul.

A avut loc si o parada a masinilor de epoca, intre care un Lincoln si un Cadillac, care au plecat din Targul Anticarilor pana la noua Piata Obor.

GALERIE FOTO: Deschiderea noii Piete Obor

Cladirea include un subsol cu parcare (suprafata de 5.400 mp, capacitate de 186 locuri), parter pentru piata agroalimentara propriu-zisa (3.909 mp), etajele 1 si 2, pentru magazinele de produse alimentare si de uz gospodaresc (cate 5.000 mp), plus platforma exterioara cu spatii de parcare pentru cumparatori (capacitate de 253 de locuri) si pentru autovehiculele de aprovizionare (24 de locuri). Magazinele de la etajele 1 si 2 vor deveni functionale pana la sfarstiul anului.

Proiectarea si constructia noii piete au costat peste 14 milioane de euro, iar lucrarile au fost facute in parteneriat public-privat, de un consortiu format din firmele Practic, Procema, Baneasa Investment si Comnord.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
Bucuresti,
Piata Obor,
inaugurare,
primarie
/actualitate/s-a-deschis-noua-piata-obor-galerie-foto-7440735
7440735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.