Rusia a blocat Twitter - agenţie de presă rusă

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 martie 2022 87 afişări

Rusia a blocat Twitter - agenţie de presă rusă

Twitter a fost blocat în Rusia, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, la puţin peste o oră după anunţul că accesul ruşilor la Facebook a fost tăiat.

Aceste măsuri vor însemna că ruşii obişnuiţi vor avea şi mai puţin acces la informaţii despre conflictul din Ucraina din surse externe.

În acelaşi timp, preşedintele Vladimir Putin tocmai a semnat un decret care va pedepsi cu până la 15 ani de închisoare persoanele care răspândesc ştiri "false" despre război.

Casa Albă a declarat că este "profund îngrijorată" de eforturile Rusiei de a limita informaţiile pentru cetăţenii săi.

"Acest lucru face parte din efortul lor ... de a tăia o serie de informaţii pentru publicul lor", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, reporterilor. "Suntem profund îngrijoraţi de acest lucru şi suntem îngrijoraţi de ameninţarea asupra libertăţii de exprimare în această ţară".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
twitter,
rusia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.