Rupert Murdoch, cel mai puternic mogul media, cel care a făcut tabloidul britanic The Sun şi postul de televiziune Fox din America, se retrage în sfârşit de la conducerea grupului, la 92 de ani

Autor: Ştefan Stan Postat la 22 septembrie 2023 25 afişări

Rupert Murdoch, cel mai puternic mogul media, cel care a făcut tabloidul britanic The Sun şi postul de televiziune Fox din America, se retrage în sfârşit de la conducerea grupului, la 92 de ani

Magnatul media Rupert Murdoch se retrage din funcţiile de preşedinte al Fox Corporation şi preşedinte executiv al News Corp, a anunţat joi.

Murdoch, în vârstă de 92 de ani, şi-a informat colegii într-o scrisoare de joi despre decizia sa, menţionând că se află într-o stare de sănătate bună. El va face oficial tranziţia în noiembrie, iar fiul său Lachlan va deveni singurul preşedinte al celor două companii.

 

"Vă scriu pentru a vă anunţa pe toţi că am decis să trec la rolul de preşedinte emerit la Fox şi News", a scris Murdoch. "Pentru întreaga mea viaţă profesională, am fost implicat zilnic în ştiri şi idei, iar acest lucru nu se va schimba. Dar este momentul potrivit pentru mine să îmi asum roluri diferite, ştiind că avem echipe cu adevărat talentate şi un lider pasionat, cu principii, în persoana lui Lachlan, care va deveni preşedintele unic al ambelor companii. Nici mândria excesivă, nici falsa umilinţă nu sunt calităţi admirabile. Dar sunt cu adevărat mândru de ceea ce am realizat în mod colectiv de-a lungul deceniilor şi le datorez multe colegilor mei, ale căror contribuţii la succesul nostru au fost uneori nevăzute în afara companiei, dar sunt profund apreciate de mine.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.