Rubla a urcat faţă de dolar la cel mai înalt nivel din decembrie 2014

Autor: Florentina Dragu Postat la 09 aprilie 2015 123 afişări

Moneda naţională a Rusiei s-a apreciat joi în raport cu dolarul american pentru a patra şedinţă consecutiv, urcând la cel mai înalt nivel începând cu luna decembrie, în contextul stabilizării cotaţiilor petrolului şi al scăderii cererii pentru valută.

Pe piaţa interbancară, rubla se tranzacţiona în jurul orei 14:40 (ora României) la 52,149 unităţi în raport cu dolarul, în creştere cu 2,8% faţă de inchiderea de miercuri. O cotaţie mai ridicată a fost înregistrată pe 1 decembrie 2014, relatează MarketWatch.

Faţă de euro, moneda rusă se tranzacţiona la 56,049 unităţi, cel mai ridicat nivel începând cu 24 noiembrie. Raportat la închiderea de joi, rubla a câştigat 2,9%.

Rubla a intrat pe o pantă ascendentă faţă de dolar şi euro încă din luna ianuarie, creşterea accelerând în ultimele zile, odată cu scăderea cerererii pentru valută din partea companiilor. De asemenea, populaţia a început să vândă din economiile în valută acumulate la finele anului trecut, când rubla a scăzut la niveluri record faţă de dolar şi euro.

De la începutul anului, rubla a înregistrat cea mai bună evoluţie dintre monedele naţionale ale lumii, o întoarcere cu 180 de grade comparat cu anul trecut, când a pierdut, în doar câteva luni, peste 50% din valoare, atât din cauza scăderii abrupte a preţului petrolului pe pieţele internaţionale, cât şi pe fondul sancţiunilor economice externe, potrivit RT News.

Pe 16 decembrie 2014, rubla s-a depreciat la un minim istoric, de peste 100 de unităţi faţă de dolar, în timp ce cotaţia faţă de euro a coborât la 80 de unităţi. De atunci şi până în prezent, moneda rusă a recuperat peste 40% din valoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUBLA,
DOLAR,
/actualitate/rubla-a-urcat-fata-de-dolar-la-cel-mai-inalt-nivel-din-decembrie-2014-14115266
14115266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.