Romanii au vorbit anul trecut 52 de miliarde de minute la telefonul mobil

Postat la 02 iunie 2011 63 afişări

Dupa ce un raport al Organizatiei Mondiale al Sanatatii atentioneaza ca persoanele care vorbesc la telefonul mobil cel putin 30 de minute in fiecare zi risca sa se imbolnaveasca de cancer, medicii romani afirma ca ne expunem si la alte pericole atunci cand utilizam in exces telefonia mobila.

"Persoanele care vorbesc excesiv la telefon prezinta un risc crescut de a se confrunta cu demente senile, iar boala Alzheimer este cea mai cunoscuta forma de dementa. In plus, telefonul mobil este asociat de cele mai multe ori si cu cresterea incidentei tumorilor cerebrale", a declarat dr. Ingrid Adriana Iordan, medic oncolog in cadrul unei clinici private din Capitala. Specialistul mentioneaza ca efectele utilizarii acestui gadget nu apar imediat. "Problemele pot aparea dupa 10, chiar si 20 de ani de la utilizarea indelungata a telefonului mobil. Specialistii apreciaza ca in viitorii ani se vor inmulti cazurile de dementa senila, iar printre principalii factori care duc la aparitia acestei boli se numara telefonul mobil", sustine dr. Iordan. Medicul le recomanda parintilor sa nu-i lase frecvent pe copii sa vorbeasca la telefonul mobil, deoarece acestia au osatura craniana mai subtire. "Copiii vor resimti la maturitate efectele expunerii la radiatiile telefonului mobil", indica specialistul in oncologie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
convorbiri,
minute,
operatori,
afaceri
/actualitate/romanii-au-vorbit-anul-trecut-52-de-miliarde-de-minute-la-telefonul-mobil-8307051
8307051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.