Romanii au cheltuit 3,7 de milioane de euro pe televizoare 3D

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 20 aprilie 2011 11 afişări

Din 2010, anul in care au ajuns pe piata locala televizoare cu tehnologie 3D, s-au vandut in total 1.950 de astfel de echipamente, in valoare de 3,7 de milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piata Gfk Romania.

Vanzarile din 2010 s-au cifrat la 1.400 de televizoare 3D, dintre care 200 cu plasma, iar restul cu cristale lichide. In primele doua luni ace acestui an, romanii au cumparat alte 550 de bucati, potrivit datelor Gfk.

De la lansarea televiozarelor 3D si pana in prezent, romanii au platit astfel 3,7 de milioane de euro pentru astfel de dispozitive, in conditiile in care pretul mediu al unui televizor este inca destul de ridicat, de aproape 1.700 de euro, dar in scadere fata de media de 2.000 de euro din 2010.

"Interesul pentru 3D se va mentine si anul acesta. Cel mai probabil, in România ne putem astepta la un volum de cel putin trei ori mai mare decât in 2010", a declarat Ciprian Hatneanu, director GfK Retail and Tehnology România.

Acesta tendinta este in linie cu efervescenta vânzarilor la nivel european. In Germania, spre exemplu, au fost vandute anul trecyt 200.000 televizoare 3D si se asteapta ca volumul sa depaseasca un milion de astfel de produse in 2011.

Cu toate acestea, piata atât la nivel global, cât si local va ramâne una de nisa. In acest sens, va influenta pretul ridicat deficitul de continut 3D combinat cu disponibilitatea redusa a oamenilor de a schimba un televizor cu ecran plat relativ recent cumparat cu ultima tehnologie 3D.

Principalii producatori care ofera aceasta tehnologie - Samsung, LG, Sony si Panasonic - se grabesc sa elimine in 2011 unul dintre obstacolele principale in adoptarea televizoarelor 3D, lipsa momentana de continut pe piaţa locala prin oferta de televizoare care pot face conversie 2D in 3D.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
televizor,
3D,
Gfk Romania
/actualitate/romanii-au-cheltuit-3-7-de-milioane-de-euro-pe-televizoare-3d-8175218
8175218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.