România şi Japonia sunt campioanele mondiale la deficitul de talente de pe piaţa forţei de muncă

Postat la 27 iunie 2018 130 afişări

Mai mult de 4 din 5 angajatori au dificultăţi în ocuparea joburilor vacante în România şi Japonia, fapt care plasează cele două ţări în fruntea clasamentului mondial al deficitului de talente, arată un studiu publicat miercuri de Manpower. Meseriaşii, inginerii şi şoferii sunt cel mai greu de găsit.

România şi Japonia sunt campioanele mondiale la deficitul de talente de pe piaţa forţei de muncă

În România, 81% dintre angajatori întâmpină dificultăţi în ocuparea posturilor vacante, potrivit ediţiei 2018 a Studiului ManpowerGroup privind Deficitul de Talente, sondaj la care a răspuns un eşantion reprezentativ de 625 de angajatori. Ţara noastră se situează pe locul doi în lume în privinţa ponderii angajatorilor care se confruntă cu deficitul de talente, fiind depăşită doar de Japonia, unde 89% dintre angajatori au probleme la ocuparea posturilor vacante.

La nivel global, ponderea angajatorilor afectaţi de deficitul de talente este de 45%, cea mai ridicată din istoria de 12 ani a studiului global.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.