România a încheiat cu succes al doilea acord stand-by cu FMI: "Economia s-a stabilizat, totuşi, creşterea este slabă"

Postat la 27 iunie 2013 42 afişări

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a avizat miercuri ultimele două evaluări ale acordului cu România şi a aprobat scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile de la Bucureşti, astfel cãă acordul început în 2011 a fost finalizat cu succes.

România a încheiat cu succes al doilea acord stand-by cu FMI: "Economia s-a stabilizat, totuşi, creşterea este slabă"

 Acordul României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri.

Finalizarea evalărilor a şaptea şi a opta fac disponibilă pentru tragere o sumă echivalentă cu 450,6 milioane de DST (circa 520,74 milioane de euro), iar resursele aflate la dispoziţia României din partea Fondului în actualul acord se situează la echivalentul a 3,09 miliarde DST (circa 3,57 miliarde de euro ), se arată într-un comunicat al FMI.

În luna ianuarie, o misiune comună a experţilor internaţionali a negociat cu Guvernul mai multe măsuri de reforme structurale şi privavatizări care urmau să fie implementate pentru ca acordul să poată fi încheiat, cu o întârziere de trei luni faţă de programul iniţial.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-a-incheiat-cu-succes-al-doilea-acord-stand-by-cu-fmi-economia-s-a-stabilizat-totusi-cresterea-este-slaba-11032982
11032982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.