România a avut cea mai mică creştere a locurilor de muncă din UE în trimestrul IV din 2017

Postat la 14 martie 2018 43 afişări

Rata de creştere a locurilor de muncă din România în al patrulea trimestru al anului 2017 faţă de trimestrul trei al aceluiaşi an a fost de 0,1%. Numărul persoanelor angajate în zona euro a crescut cu 0,3% şi cu 0,2% în ţările membre ale UE, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat.

România a avut cea mai mică creştere a locurilor de muncă din UE în trimestrul IV din 2017

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, ocuparea forţei de muncă a crescut cu 1,6% în zona euro şi cu1,5% în Uniunea Europeană în al patrulea trimestru din 2017, acestea fiind cele mei înalte niveluri înregistrate.

În topul clasamentului se află Malta, cu 1,8%, Estonia 1,6% şi Finlanda cu 1,2% - ţări care au înregistrat cele mai mari creşteri în trimestrul al patrulea comparativ cu trimestrul al treilea din 2017, iar ultimele trei ţări care au înregistrat creşteri sunt Franţa (0,2%) şi România (0,1%).

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.