România, în coada topului european al inovaţiei

Postat la 12 februarie 2012 37 afişări

Potrivit Tabloului de bord al inovării în UE ediţia 2011, România, Lituania, Bulgaria şi Letonia se situează în ultima grupă, cea a inovatorilor modeşti, mult sub media UE-27.

Tabloul se bazează pe 24 de indicatori grupaţi în 3 categorii: mijloacele inovării (resurse umane, sisteme de cercetare deschise, finanţare), eforturile întreprinderilor în domeniu şi felul cum se traduc ele în beneficii pentru economie, inclusiv ocuparea forţei de muncă.

Performanţele statelor UE în materie de inovare:

Sursa: Comisia Europeană. Notă: Performanţa medie este măsurată pe baza datelor referitoare la 24 de indicatori, variind de la performanţa minimă (0) până la cea maximă (1). Performanţa medie în 2011 le reflectă pe cele înregistrate în 2009/2010.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-in-coada-topului-european-al-inovatiei-9227091
9227091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.