Rezultatele slabe din SUA nu aduc numai veşti proaste: Noile date care confirmă faptul că cea mai mare economie a lumii se răceşte au oferit Rezervei Federale spaţiu de manevră pentru a menţine dobânzile la un nivel stabil

Autor: Ştefan Stan Postat la 02 septembrie 2023 50 afişări

Rezultatele slabe din SUA nu aduc numai veşti proaste: Noile date care confirmă faptul că cea mai mare economie a lumii se răceşte au oferit Rezervei Federale spaţiu de manevră pentru a menţine dobânzile la un nivel stabil

Noile date care confirmă faptul că cea mai mare economie a lumii se răceşte au oferit Rezervei Federale a SUA spaţiu de manevră pentru a menţine dobânzile la un nivel stabil, spun economiştii, chiar dacă lasă deschisă posibilitatea reluării campaniei istorice de înăsprire monetară mai târziu în cursul anului.

Raportul de vineri privind locurile de muncă din SUA - care a arătat că rata şomajului a crescut în august, în timp ce au fost adăugate 187.000 de locuri de muncă - a reprezentat cea mai recentă dovadă din această săptămână că economia, deşi încă rezistă, începe să se răcească, deoarece consumatorii şi întreprinderile se confruntă cu costuri mai mari ale împrumuturilor.

Noile date vin cu doar trei săptămâni înainte de o şedinţă crucială de politică monetară a Fed, când preşedintele Jay Powell şi oficialii vor decide dacă au presat economia suficient pentru a readuce sub control inflaţia istoric ridicată, după ce au majorat rata dobânzii de referinţă la un nivel maxim al ultimilor 22 de ani.

Este de aşteptat ca Fed să renunţe la o majorare a ratei dobânzii la adunarea din septembrie, lăsând rata fondurilor federale între 5,25-5,5%.

"Fed nu mai trebuie să fie extrem de agresivă", a declarat Gargi Chaudhuri, şeful strategiei de investiţii iShares pentru America la BlackRock. "Acum este momentul să lase ca ratele restrictive să continue să funcţioneze aşa cum au făcut-o până acum".

Vineri, preşedintele Joe Biden a declarat că SUA se află în "una dintre cele mai puternice perioade de creare de locuri de muncă" din istoria sa şi a salutat cel mai recent raport privind locurile de muncă ca fiind încă un semn că inflaţia ar putea scădea fără pierderi semnificative pe piaţa muncii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.