Revista presei economice din Romania

Postat la 06 decembrie 2010 10 afişări

In 2020 ar trebui sa avem cel putin 1.000 de kilometri de autostrada; militarii si politistii, noua tinta pentru fondurile de pensii private; Dinel Staicu pagubeste SIF Oltenia; care sunt judetele cu cele mai mici salarii.

Producatorii de bauturi spirtoase se plang ca recesiunea le-a dat afacerile peste cap, arata Gandul: de la sase litri pe cap de locuitor in 2009, consumul oficial a scazut anul acesta cu un litru, iar pentru acest an, patronatele estimeaza un consum in scadere cu 15-20% comparativ cu anul trecut. Aproape 300 milioane de euro este valoarea totala a ajutoarelor de stat pe care le vor primi producatorii agricoli pentru perioada august 2010 - decembrie 2011.

In 2020 ar trebui sa putem circula pe cel putin 1.000 de kilometri de autostrada, daca vor fi terminate proiectele anuntate ieri de ministrul Anca Boagiu, socoteste Evenimentul Zilei; deja saptamana viitoare vor fi lansate anunturile de licitatie pentru tronsoanele de pe Coridorul IV paneuropean, de la Nadlac la Sibiu, care au ca termen de finalizare 2015. Salariatii din armata, politie, jandarmerie si din serviciile secrete - noua tinta pentru administratorii de pensii obligatorii administrate privat.

SIF Oltenia, condus de Dinel Staicu, a pierdut o societate cu un portofoliu imobiliar impresionant in favoarea unui grup de firme controlate chiar de Staicu, dezvaluie Romania Libera: printr-o operatiune de majorare de capital, SIF Oltenia a pierdut majoritatea actiunilor detinute la Corealis, societate care administra principalele spatii comerciale si restaurante din Craiova. Contul curent cu card atasat - o alternativa mai avantajoasa la clasicele transferuri de bani prin companii specializate.

Dupa ce a facut lobby pentru controversatul proiect Palas, deputatul Relu Fenechiu a primit o bucata din el; a cumparat de la Iulian Dascalu un teren, la aproape jumatate din pret, iar cladirea pe care o construieste acum politicianul face parte din ansamblul ridicat in baza asocierii intre Primarie si firma lui Dascalu, scrie Adevarul. Finantarile in constructii au ajuns la nivelul anilor 2003-2004, iar antreprenorii din domeniu vad o relansare abia din 2012.

Dambovita a capatat conturul unei destinatii de birouri si intre Unirea si Timpuri Noi, ca in Budapesta sau Praga, noteaza Ziarul Financiar, enumerand proiectele pe care dezvoltatorii vor continua sa ridice proiecte si in urmatorii ani. Angajatii din judetele Vrancea, Maramures si Vaslui sunt cei mai saraci salariati din Romania, cu salarii nete cuprinse intre 923 si 925 de lei, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Institutul National de Statistica din luna septembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7782933
7782933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.