Revista presei economice din Romania

Postat la 01 iulie 2010 11 afişări

Ieftinirile din telefonia mobila raman singurele intr-o mare de scumpiri atrase de cresterea TVA incepand de astazi. De ce insa la o majorare de TVA de 5% se anunta preturi majorate chiar si cu 10%?

Cei care au case nationalizate nu vor mai primi despagubiri banesti de la stat, ci actiuni la Fondul Proprietatea; suspendarea despagubirilor ar urma sa fie valabila timp de doi ani, dupa cum arata un proiect de ordonanta de urgenta citat de Gandul. Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa imprumute in aceasta luna peste un miliard de euro prin sapte emisiuni de titluri de stat pe piata interna, majoritatea titluri cu scadenta de pana la un an.

Pentru cei care se tem de erodarea valorii depozitelor bancare din cauza inflatiei, asteptata dupa marirea TVA, o varianta sunt fondurile de investitii, care in ultimul an au avut randamente mult peste inflatie, scrie Evenimentul Zilei. Analistii sustin ca majorarea TVA si scaderea salariilor se vor simti cel mai mult in sectorul de servicii (vacantele, iesirile la restaurant vor fi afectate) si in achizitiile de bunuri de folosinta indelungata, in timp ce cheltuielile cu hrana si utilitatile vor avea cel mai putin de suferit.

Atentie la noile preturi: in noul regim al TVA, plusul ar trebui sa fie de 4,2% la preturile finale, dar restul e specula, pentru ca scumpiri de peste 10%, asa cum au fost anuntate la unele produse, nu pot fi sustinute de realitatea economica, avertizeaza Adevarul. Intre atatea scumpiri, si cateva ieftiniri: tarifele pentru apelurile intre retelele Cosmote, Telemobil si RDS&RCS sunt mai mici incepand de azi, iar tarifele la telefonia si internetul in roaming vor fi si ele mai mici.

Consultantii si reprezen­tantii patro­natelor sustin ca marirea cotei de TVA cu 5% va amplifica blocajul financiar deja exis­tent, iar efectele se vor mani­festa imediat dupa aplicarea noii cote, urmand ca din toamna evaziunea sa atinga cote importante, scrie Romania Libera. "Capitala: cate blocuri incapintr-un metru patrat" este titlul unui alt articol, care discuta cazul mai multor cladiri din Bucuresti construite la distante incredibil de mici fata de imobilele alaturate.

Preturi mai mari fata de Bulgaria, hoteluri pe jumatate goale si turism de week-end: numarul turistilor care s-au cazat in iunie la Mamaia a scazut cu 40-50% fata de iunie 2009, potrivit unei analize a Ziarului Financiar. Romtelecom a inceput un proces de recrutare la nivel international pentru un nou sef pentru divizia de servicii TV, dupa ce Miroslaw Smyk, actualul manager, a luat hotararea de a parasi compania incepand de astazi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6469136
6469136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.