Revista presei economice din Romania

Postat la 06 mai 2010 12 afişări

Presa de joi socoteste care sunt cele zece greseli ale guvernantilor fata de economie, face mai multe scenarii de reducere a salariilor daca vor creste impozitele si se ocupa de succesul unei afaceri de nisa – productia autohtona de mobila cu cristale Swarovski.

Gandul face un top al primelor de Paste, in care primii sunt bancherii, cu un plus de castig salarial de 1.577 de lei in martie fata de februarie,urmati de angajatii din industria tutunului, cu 1.422 de lei mai mult in aceeasi luna. Ziarul observa ironic ca abia acum Camera voteaza legea de sprijinire a micilor berari, cand cei mai multi dintre potentialii beneficiari au tras deja obloanele, scosi de pe piata din cauza crizei.

Cota unica si TVA ar putea ramane nemodificate daca Guvernul taie drastic cheltuielile si personalul, asa incat deficitul bugetar sa ramana sub 7% din PIB, anunta Adevarul, indicand astfel directia negocierilor de joi cu FMI. In plina criza insa, conform ziarului, mobila cu pietre pretioase face furori la o expozitie de mobila de lux din Brasov, unde se vand pe zeci de mii de euro produse impodobite cu cristale Swarovski si cu foite de aur si argint.

Evenimentul Zilei informeaza ca proiectul Rosia Montana a primit un nou certificat de urbanism, ceea ce inseamna ca se reia procesul de avizare a proiectului la Mediu; in acelasi timp insa, Parlamentul European a adoptat ieri o rezolutie prin care recomanda statelor UE sa nu sustina mineritul bazat pe cianuri. Incapacitatea Guvernului de a face reforme tine FMI la Bucuresti si saptamana viitoare, declara liderii sindicali, desi delegatia Fondului urma sa plece din tara la 7 mai.

"Scenariile groazei: cu cat ne reduce statul salariile", intituleaza Romania Libera un articol in care incearca sa determine ce masura e mai rea, introducerea cotei progresive de impozitare sau majorarea cotei unice. Ziarul mai scrie ca primariile vor putea fi declarate falimentare, ca orice societate comerciala, daca nu-si achita datoriile mai vechi de 120 de zile si daca depasesc 50% din bugetul anual, conform ministrului de interne Vasile Blaga.

De ce am ajuns asa de rau: Ziarul Financiar publica "Un esec in 10 puncte", o lista cu ezitarile si minciunile guvernantilor care au dus Romania pana la situatia de acum, cand cresterea impozitarii bate la usa, iar al doilea an de recesiune se profileaza la orizont. Retragerea investitorilor straini a topit peste 1 mld. euro de la bursa, a calculat ZF, dupa ce BVB a suferit in ultimele zile cele mai puternice corectii din ultimul an, din cauza situatiei din Grecia si a situatiei incurcate din domeniul fiscal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
salarii,
cota unica,
Rosia Montana,
Swarovski
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6093984
6093984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.