Cum va reuşi inteligenţa artificială să ne uşureze vieţile: Jamie Dimon de la JPMorgan crede că săptămâna de lucru se va reduce la 3 zile şi jumătate pentru generaţia următoare datorită tehnologiei AI

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 03 octombrie 2023 38 afişări

Cum va reuşi inteligenţa artificială să ne uşureze vieţile: Jamie Dimon de la JPMorgan crede că săptămâna de lucru se va reduce la 3 zile şi jumătate pentru generaţia următoare datorită tehnologiei AI

Jamie Dimon a declarat că inteligenţa artificială este deja folosită de mii de angajaţi ai băncii sale şi că este posibil ca noua tehnologie să aducă îmbunătăţiri dramatice în ceea ce priveşte calitatea vieţii lucrătorilor, chiar dacă va duce la eliminarea unor locuri de muncă, raportează Bloomberg.

„Copiii voştri vor trăi până la 100 de ani şi nu vor suferi de boli fatale, cum e cancerul, datorită tehnologiei avansate", a declarat Dimon într-un interviu acordat luni la Bloomberg TV. „Tot datorită tehnologiei, este posibil ca urmaşii noştri să lucreze aproximativ trei zile şi jumătate pe săptămână".

Dimon, care a numit inteligenţa artificială „esenţială pentru succesul viitor al companiei sale", a declarat anterior că tehnologia poate fi folosită pentru a ajuta firma să dezvolte noi produse, să stimuleze implicarea clienţilor, să îmbunătăţească productivitatea şi să sporească gestionarea riscurilor.

Firma cu sediul la New York a publicat anunţuri pentru peste 3.500 de roluri conexe între februarie şi aprilie, potrivit datelor furnizate de firma de consultanţă Evident, iar Dimon a dedicat o întreagă secţiune AI în scrisoarea sa către acţionari din acest an, numind eforturile JPMorgan de a implementa noua tehnologie în bunul mers al companiei drept „o necesitate absolută".

„Tehnologia a servit omenirii în mod crucial de-a lungul timpului. Totuşi, asemenea tuturor lucrurilor, şi această parte a vieţii noastre comportă pericolele şi părţile ei negative", a spus el. „Acelaşi principiu se aplică şi în dreptul inteligenţei artificiale. Totul ţine de intenţia cu care este folosită”.

Dimon e de părere că inteligenţa artificială ar putea înlocui unele locuri de muncă, un fenomen care a luat naştere odată cu fiecare revoluţie tehnologică din ultimele secole.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.