Record de căldură într-o ţară din Europa. Începutul lunii octombrie a fost cel mai cald din istorie

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 octombrie 2023 30 afişări

Record de căldură într-o ţară din Europa. Începutul lunii octombrie a fost cel mai cald din istorie

Începutul lunii octombrie în Spania a fost cel mai cald din toată istoria înregistrărilor meteorologice, potrivit Reuters.

Anunţul a fost făcut luni de agenţia meteorologică a Spaniei, AEMET. Aceasta a transmis că aproape 40% din totalul staţiilor meteo înregistrează temperaturi maxime de peste 32 de grade Celsius.

„În cea mai mare parte a Peninsulei Iberice, temperaturile de la 1 octombrie au fost cuprinse între şapte şi 14 grade peste normal pentru această perioadă a anului", a declarat purtătorul de cuvânt al AEMET, Ruben del Campo.

Două oraşe din sud-centrul Spaniei, Badajoz şi Montoro, au înregistrat recordul de căldură pentru Spania continentală în luna octombrie cu 38 C, respectiv 38,2 C. Recordul anterior a fost de 37,5 C, înregistrat în staţiunea Marbella în octombrie 2014.

Staţia meteo din Parcul Retiro din Madrid, care are o vechime de peste un secol, a egalat recordul de 30 C stabilit în 1930.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
record,
spania,
temperaturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.