Războiul Ucraina-Rusia se extinde pe alt continent. Kievul s-ar afla în spatele unei serii de atacuri cu drone şi a unei operaţiuni terestre în Sudan

Postat la 20 septembrie 2023 94 afişări

Războiul Ucraina-Rusia se extinde pe alt continent. Kievul s-ar afla în spatele unei serii de atacuri cu drone şi a unei operaţiuni terestre în Sudan

Serviciile speciale ucrainene s-au aflat probabil în spatele unei serii de atacuri cu drone şi a unei operaţiuni terestre îndreptate împotriva unei miliţii susţinute de Wagner în apropiere de capitala Sudanului, a constatat o investigaţie a CNN, ridicând perspectiva ca urmările invaziei Rusiei în Ucraina să se extindă departe de linia frontului.

Vorbind pentru CNN, o sursă militară ucraineană a descris operaţiunea ca fiind opera unei "armate care nu este sudaneză".

Operaţiunea a implicat o serie de atacuri asupra grupului paramilitar Forţele de Sprijin Rapid (RSF), despre care se crede că primeşte asistenţă din partea grupului de mercenari ruşi Wagner, în lupta sa împotriva armatei sudaneze pentru controlul ţării.

Imaginile video obţinute de CNN au dezvăluit semnele distinctive ale atacurilor cu drone de tip ucrainean.

Mai mulţi oficiali americani au părut să nu fie la curent cu presupusul incident şi şi-au exprimat surprinderea faţă de sugestia că loviturile şi operaţiunea terestră ar fi fost efectuate de forţele ucrainene.

Loviturile au avut loc la doar două zile după ce Wagner a facilitat un convoi mare de arme către Sudan prin intermediul unei garnizoane RSF din al-Zurug, în sud-vestul ţării, în apropiere de graniţa cu Ciadul.

Puternicul grup de mercenari ruşi a jucat un rol esenţial în campaniile militare externe ale Moscovei şi a fost acuzat în mod repetat de comiterea de atrocităţi. În Africa, a contribuit la susţinerea influenţei crescânde a Moscovei şi la acapararea resurselor de către aceasta.

Şase atacuri cu drone au vizat camionete care circulau pe podul Shambat. Alte opt atacuri au lovit vehicule parcate, clădiri şi bărbaţi înarmaţi în Omdurman şi în suburbia vestică Ombada, unde armata sudaneză a efectuat în ultimele săptămâni o serie de raiduri aeriene care au vizat poziţiile RSF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atacuri,
operatiune,
drone

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.