Războiul, tot mai aproape de România: Atac asupra portului Ismail. Apărarea n-a putut doborî toate dronele

Postat la 04 septembrie 2023 50 afişări

Războiul, tot mai aproape de România: Atac asupra portului Ismail. Apărarea n-a putut doborî toate dronele

Guvernatorul din Odesa a anunţat că atacul asupra portului Ismail din noaptea de duminică spre luni a durat trei ore şi jumătate şi că mai multe clădiri au fost lovite, transmite The Guardian.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 17 drone care vizau regiunea Odesa, a declarat guvernatorul Oleg Kiper într-o postare pe Telegram, dar a adăugat că unele şi-au atins ţintele.

El a spus că atacul asupra oraşului Ismail a durat în total trei ore şi jumătate. Mai multe clădiri, inclusiv depozite, au fost lovite, iar utilaje agricole şi echipamente industriale au fost avariate, a precizat el.

Mai multe incendii au izbucnit, de asemenea, în locuinţe civile, dar acestea au fost stinse. Nu s-au înregistrat morţi sau răniţi.

Oficialii ucraineni au avertizat locuitorii din Ismail să rămână în adăposturi în primele ore ale zilei de luni.

Ismail este unul dintre cele două porturi ucrainene majore de export de cereale de pe Dunăre.

Cu o zi mai devreme, Rusia a atacat portul dunărean Reni.

Rusia a vizat din ce în ce mai mult infrastructura portuară din iulie, când s-a retras din acordul negociat de ONU şi Turcia, care permitea Ucrainei să îşi exporte cerealele prin porturile sale din Marea Neagră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atac,
port,
aparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.