Războiul din Ucraina: lupte grele se dau în sudul şi estul ţării

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 septembrie 2022 197 afişări

Surse din ambele tabere confirmă că sâmbătă se dau lupte grele pe fronturile din estul şi sud-estul Ucrainei, potrivit Sky News.

Războiul din Ucraina: lupte grele se dau în sudul şi estul ţării

Un atac cu rachete ruseşti a provocat un incendiu în zona industrială din Harkov sâmbătă dimineaţa, a declarat guvernatorul regional ucrainean Oleh Syniehubov.

Oficialul a mai spus că resturile metalice arată că au fost folosite rachete sol-aer S-300, concepute pentru a lovi rachete sau avioane în cer, nu ţinte la sol. Analiştii spun că utilizarea de către Rusia a rachetelor pentru atacuri la sol sugerează că ar putea rămâne fără unele muniţii de precizie pe măsură ce conflictul continuă.

De asemenea, forţele ruseşti au lansat atacuri în mai multe părţi ale Ucrainei, potrivit ruşilor. Ministerul Apărării din Rusia a spus că au fost atacate poziţiilor ucrainene în mai multe părţi ale ţării. Printre zonele vizate se numără regiunile Herson, Nikolaiev, Harkov şi Doneţk.

Între timp, ruşii au anunţat că sâmbătă au fost înregistrate două bombardamente ucrainene în apropierea centralei nucleare din Zaporojia. Ministerul ucrainean de Externe a negat informaţia.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc în mod repetat de bombardarea centralei. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a ONU a adoptat joi o rezoluţie prin care cere Rusiei să pună capăt ocupaţiei centralei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
război,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.