Răspunsul Kremlinului, după ce Depardieu a criticat „excesele nebuneşti" ale lui Putin

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 aprilie 2022 487 afişări

Kremlinul a ripostat după ce actorul francez Gerard Depardieu l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin de „excese nebuneşti” în Ucraina.

Răspunsul Kremlinului, după ce Depardieu a criticat „excesele nebuneşti" ale lui Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că actorul nu a înţeles pe deplin, probabil, situaţia din Ucraina.

Dmitri Peskov s-a oferit să-i explice situaţia, relatează BBC.

„El nu înţelege ce s-a întâmplat în Ucraina în 2014", a spus Peskov, acuzând Ucraina că a bombardat civili în estul ţării. „Dacă va fi nevoie, îi vom explica acest lucru, pentru ca el să înţeleagă mai bine", a adăugat Peskov, potrivit france24.

Actorul francez Gerard Depardieu, care l-a lăudat în trecut pe preşedintele rus Vladimir Putin, a criticat „excesele nebuneşti şi inacceptabile" ale acestuia în Ucraina, potrivit Reuters. Depardieu, care şi-a luat cetăţenia rusă în 2013, a declarat joi pentru Agenţia France Presse: „poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebuneşti şi inacceptabile ale liderilor săi precum Vladimir Putin".

În 2013, Putin i-a acordat lui Depardieu cetăţenia rusă, ceea ce a stârnit un scandal în Franţa, unde actorul a fost acuzat că şi-a abandonat patria pentru a evita impozitele. Depardieu, starul unor filme precum "The Last Metro" şi "Cyrano de Bergerac", şi-a primit noul paşaport personal de la Putin la reşedinţa liderului rus de pe coasta Mării Negre. La momentul respectiv, actorul şi preşedintele rus şi-au strâns mâinile şi s-au îmbrăţişat, Depardieu descriind Rusia ca fiind „o mare democraţie".

În 2015, Ucraina i-a interzis intrarea în ţară timp de cinci ani, după ce a susţinut anexarea Crimeei de către Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kremlin,
depardieu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.