Rafila, despre Vasilcoiu: În 10 minute a beneficiat de asistenţă medicală, ca orice cetăţean

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 august 2022 122 afişări

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a povestit episodul în care secretarului de stat Cristian Vasilcoiu i s-a făcut rău în timpul şedinţei de guvern şi spune că acesta a beneficiat „ în termen de 10 minute de asistenţă medicală, aşa cum poate să beneficieze orice cetăţean”.

Rafila, despre Vasilcoiu: În 10 minute a beneficiat de asistenţă medicală, ca orice cetăţean

„Am chemat imediat ambulanţa. Nu era vorba de acordarea primului ajutor într-o situaţie de urgenţă, în care el ar fi avut nevoie de vreo manevră de resuscitare. A fost o chestiune simplă, doar că eu am fost mai rapid decât ceilalţi colegi din guvern şi am reuşit să fac în aşa fel încât el să beneficieze în termen de 10 minute de asistenţă medicală, aşa cum poate să beneficieze orice cetăţean dacă este o chestiune de urgenţă. Ulterior, o ambulanţă l-a dus la o unitate de primiri urgenţe”, a spus Rafila.

La insistenţele jurnalistului referitoare la timpul de reacţie în care a Cristian Vasilcoiu a fost preluat de ambulanţă, Rafila a spus că nu a fost prezent şi că „poate au fost 10-15-20 de minute”.

„Fiecare cetăţean din România, într-o situaţie de urgenţă, primeşte un ajutor medical de urgenţă din partea serviciului de ambulanţă”, a fost răspunsul lui Rafila, dacă fiecare pacient primeşte sprijin medical în 10 minute.

Secretarul de stat la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, care a participat miercuri la şedinţa de Guvern, a anunţat că a fost testat pozitiv Covid-19: „Am putine ameţeli, frisoane, dureri de cap, respir ca peştele, dar nu mor”

„Dragi prieteni şi colegi, unii dintre voi ştiţi deja, alţii aflaţi acum: azi m-am <prelins> puţin în timpul şedinţei de Guvern, apoi am avut un episod de <brake dance> fără să vreau. Îi mulţumesc lui Alexandru Rafila pentru reacţia rapidă şi pentru că a avut grijă de mine, până a ajuns ambulanţa, care m-a dus la Matei Balş. Da, medicii au depistat că am Covid şi le mulţumesc pentru mobilizare. Am putine ameţeli, frisoane, dureri de cap, respir ca peştele, dar nu mor”, scrie pe Facebook Cristian Vasilcoiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
vasilcoiu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.