Rafila: 20 de milioane de comprimate de Iodură de potasiu, distribuite la DSP-uri

Autor: Cosmin Pirv Postat la 23 martie 2022 29 afişări

20 dintre cele 30 de milioane de comprimate de Iodură de potasiu produse la Iaşi au fost deja distribuite DSP-urilor, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila: 20 de milioane de comprimate de Iodură de potasiu, distribuite la DSP-uri

Alexandru Rafila a declarat că la Antibiotice Iaşi s-a încheiat producţia a 30 de milioane de comprimate de Iodură de potasiu, iar 20 de milioane au fost distribuite deja DSP-urilor, urmând ca până la sfârşitul săptămâmii întreaga cantitate să ajungă în judeţe.

„Între timp, împreună cu CNAS facem o evaluare şi o catagrafie a persoanelor din grupe de vârste. O avem la nivel naţional şi judeţean, dar acuma mergem puţin mai în profunzime şi aşteptăm cifrele referitoare la numărul de persoane de pe lista fiecărui medic de familie, pentru că intenţionăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie către distruibuirea acestor comprimate la pacienţii de pe propriile liste”, a spus Rafila.

Conform acestuia, campania de distribuire a comprimatelor va fi dublată în perioada imediat următoare de o campanie de informare.

Aceasta ar urma să explice modul de utilizare a acestor comprimate, „care nu trebuie în niciun caz luate de către persoane decât în cazul unei recomandări exprese într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear”. Ministrul Sănătăţii a spus că aceste recomandări vor conţine şi detalii despre modul de păstrare a acestor comprimate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.