Raed Arafat, replici dure pentru fundaţia „Dăruieşte Viaţa”: „Nu e un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci…”

Postat la 24 februarie 2021 450 afişări

Raed Arafat, replici dure pentru fundaţia „Dăruieşte Viaţa”: „Nu e un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci…”

Raed Arafat reclamă un „atac” al fundaţiei „Dăruieşte Viaţa”, care ar răspândi „informaţii false, inexacte” despre activitatea DSU şi IGSU. „Nu e un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci împotriva societăţii civile şi a tuturor celor care s-au implicat pentru a face ceva în timpul unei situaţii de urgenţă fără precedent”, transmite Arafat pe Facebook.

„Unităţile de Terapie Intensivă Mobilă au scopul de a oferi un suport rapid, eficient şi punctual acolo unde se identifică o nevoie acută de susţinere a secţiilor de terapie intensivă existente, atunci când creşterea bruscă a numărului de cazuri care necesită terapie intensivă depăşeşte resursele respectivei unităţi.

Ele NU au fost gândite pentru a fi racordate permanent la o unitate spitalicească, posibilitatea de mobilizare, instalare şi punere în funcţiune rapidă în proximitatea unui spital fiind una din principalele atribute pentru care a fost aleasă această soluţie”, arată un comunicat al DSU, transmis miercuri dimineaţă.

„Aceste unităţi cresc rezilienta sistemului naţional de urgenţă şi sunt parte din rezerva naţională de protecţie civilă, putând fi funcţionale şi operaţionalizate în orice situaţie de urgenţă, fie că vorbim de cutremur, pandemie, accidente colective şi dezastre etc”, se mai arată în comunicatul respectiv.

„Alta e să dăruieşti societăţii venin şi ştiri false”

„De câţiva ani buni reprezentantele fundaţiei „Dăruieste Viaţa” au atacat continuu sectorul de urgenţă, DSU, IGSU …etc., venind cu informaţii false, inexacte şi care să pună la îndoială activităţile acestui sector. Până acum, am tolerat aceste atacuri fără a lua o poziţie oficială, considerând că nu are rost să răspundem reacţiilor isterice nefondate ale personajelor respective. Una este să ‘daruiesti viata’ şi alta este să dăruieşti societăţii venin şi ştiri false, atacând din senin orice acţiune a celor care realmente salvează vieţi, îşi asuma responsabilităţi, în condiţii dificile care sunt de multe ori chiar ostile

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atac,
fundatie,
raed arafat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.