Raed Arafat: La acest moment, nu avem motiv să cerem sprijin de la Uniunea Europeană

Autor: Tatiana Pascovschi, Otilia Serescu Postat la 26 februarie 2020 60 afişări

Raed Arafat: La acest moment, nu avem motiv să cerem sprijin de la Uniunea Europeană

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a anunţat, miercuri, că, în prezent, autorităţile nu au motive să ceară fonduri suplimentare din partea organismelor europene, în contextul mobilizării pentru prevenţia infecţiilor cu coronavirus.

Raed Arafat a anunţat şi că există un mecanism în baza unui acord semnat cu Banca Mondială care asigură un buget în caz de urgenţă.

„Un mecanism sub Ministerul Finanţelor, unde este o sumă de 400 milioane euro alocată dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă. Dacă avem nevoie de bani, Guvernul pune banii din fondul de rezervă şi poate să le recupereze din fondul respectiv, până se obţin alte sume din partea UE. Pot fi cheltuite. La acest moment, nu avem motiv să cerem sprijin de la Uniunea Europeană”, a spus Raed Arafat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
sprijin,
ue,
raed arafat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.