Radiografia Hidroelectrica înainte de listare: producţie, marje, rezultate. Profitul a crescut de trei ori, iar veniturile de 2,5 ori în trei ani

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu Postat la 18 iunie 2023 70 afişări

Cu venituri de 9,5 mld. lei în 2022, din care 8,2 mld. lei din producţia de energie electrică şi 2,1 mld. lei din furnizarea de energie electrică şi cu un profit net de 4,5 mld. lei, Hidroelectrica vine în faţa investitorilor cu o marjă de profit de 47% şi cu pro­mi­siunea unei politici generoase de dividende.

Radiografia Hidroelectrica înainte de listare: producţie, marje, rezultate. Profitul a crescut de trei ori, iar veniturile de 2,5 ori în trei ani

Cu venituri de 9,5 mld. lei în 2022, din care 8,2 mld. lei din producţia de energie electrică şi 2,1 mld. lei din furnizarea de energie electrică şi cu un profit net de 4,5 mld. lei, Hidroelectrica – a cărei ofertă de listare este aşteptată să înceapă în această săptămână – vine în faţa investitorilor cu o marjă de profit de 47% şi cu pro­mi­siunea unei politici generoase de dividende. Pe segmen­tul producerii de energie electrică, din 2020 şi până în 2022, veniturile au urcat de la 3,7 mld. lei la 8,2 mld. lei, însă cel mai ridicat ritm de creştere este pe segmentul de furnizare, de la 222.000 de lei la 2,1 mld. lei. Pe primul segment marja este de 60%, iar pe furnizare de 23,6%.

Compania furnizează energie atât clienţilor industriali, cât şi celor casnici, iar cea produsă este vândută în principal furnizorilor de energie, potrivit unui raport de analiză al Goldring.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.