Putin: Washingtonul "se comporta ca un huligan" prin inundarea pietei cu dolari devalorizati

Postat la 21 aprilie 2011 15 afişări

Premierul rus Vladimir Putin a ironizat miercuri Statele Unite din cauza deficitului bugetar urias si a acuzat administratia de la Washington ca are o atitudine de "huligan" prin inundarea pietei cu dolari devalorizati.

"Uitati-va la balanta lor comerciala, uitati-va la deficitul bugetar, la datoriile Statelor Unite. Noi nu avem asa ceva si sper sa nu ajungem niciodata intr-o astfel de situatie", a declarat Putin in prezentarea anuala a bilantului guvernamental in camera inferioara a Parlamentului rus (Duma). El a acuzat administratia de la Washington pentru suplimentarea lichiditatilor in piata. "Pentru ei este usor. Pur si simplu pun in functiune masina de tiparit bani", a spus premierul rus, adaugand ca Washingtonul "se comporta ca un huligan" si inunda piata mondiala cu dolari devalorizati. Putin si-a exprimat speranta ca Rusia va continua sa intareasca moneda pentru ca rubla sa fie folosita in rezervele valutare ale tarilor din regiune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
economie,
putin,
reactii,
sua,
deficit
/actualitate/putin-washingtonul-se-comporta-ca-un-huligan-prin-inundarea-pietei-cu-dolari-devalorizati-8178163
8178163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.