Putin intră în criză: Presat de războiul economic, după armata rusă, ceceni şi separatişti, acum Putin a dat undă verde să aducă 16.000 de mercenari trecuţi prin toate focurile din Orientul Mijlociu, în încercarea disperată să învingă Ucraina

Autor: Ştefan Stan Postat la 11 martie 2022 860 afişări

Putin intră în criză: Presat de războiul economic, după armata rusă, ceceni şi separatişti, acum Putin a dat undă verde să aducă 16.000 de mercenari trecuţi prin toate focurile din Orientul Mijlociu, în încercarea disperată să învingă Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat vineri undă verde pentru ca până la 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu să fie desfăşuraţi alături de rebelii susţinuţi de Rusia pentru a lupta în Ucraina, dublând o invazie despre care Occidentul spune că îşi pierde din avânt, scrie Reuters. 

Mişcarea, la puţin peste două săptămâni de când Putin a ordonat invazia, permite Rusiei să desfăşoare mercenari cu experienţă de luptă din conflicte precum Siria, fără a risca pierderi militare ruseşti suplimentare. 

La o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că există 16.000 de voluntari în Orientul Mijlociu care sunt gata să vină să lupte alături de forţele susţinute de Rusia în regiunea separatistă Donbass din estul Ucrainei.

"Dacă vedeţi că există aceşti oameni care vor din proprie iniţiativă, nu pentru bani, să vină să ajute oamenii care trăiesc în Donbass, atunci trebuie să le oferim ceea ce îşi doresc şi să îi ajutăm să ajungă în zona de conflict", a declarat Putin de la Kremlin.

Shoigu a propus, de asemenea, ca rachetele Javelin şi Stinger, de fabricaţie occidentală, capturate de armata rusă în Ucraina, să fie predate forţelor din Donbass, alături de alte tipuri de armament, cum ar fi sistemele portabile de apărare antiaeriană, cunoscute sub numele de MANPADS, şi complexe de rachete antitanc.

"În ceea ce priveşte livrarea de arme, în special cele de fabricaţie occidentală care au căzut în mâinile armatei ruse - bineînţeles că susţin posibilitatea de a le oferi unităţilor militare ale republicilor populare Lugansk şi Doneţk", a declarat Putin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
vladimir putin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.