Putin i-a acordat cetăţenie rusă lui Snowden, fostul colaborator CIA care a expus secrete ale NSA

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 septembrie 2022 46 afişări

Preşedintele Vladimir Putin a emis, luni, un decret prin care îi acordă cetăţenie rusă lui Edward Snowden, un fost colaborator al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) care a fugit în Rusia după ce a dezvăluit documente secrete despre activităţi ale Agenţiei pentru Siguranţă Naţională (NSA).

Putin i-a acordat cetăţenie rusă lui Snowden, fostul colaborator CIA care a expus secrete ale NSA

Edward Snowden, în vârstă de 39 de ani, avea rezidenţă permanentă în Rusia din octombrie 2020.

Acum, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să îi acorde cetăţenie rusă, potrivit agenţiei Reuters.

Vladimir Putin a emis luni un ordin prezidenţial referitor la "Conferirea cetăţeniei Federaţiei Ruse". Printre persoanele aflate pe listă se numără Edward J. Snowden, a transmis agenţia Interfax.

Anatoly Kucherena, avocatul rus al lui Edward Snowden, a confirmat informaţia. El a precizat că Edward Snowden nu va face obiectul ordinului de mobilizare militară emis de preşedintele Vladimir Putin în contextul războiului din Ucraina.

Edward Snowden, fost colaborator al CIA, a fugit din Statele Unite şi a primit azil în Rusia după ce a dezvăluit în 2013 documente secrete despre operaţiuni internaţionale de supraveghere desfăşurate de Agenţia pentru Siguranţă Naţională (NSA).

Procurorii americani cer ca Edward Snowden să fie extrădat din Rusia pentru a fi judecat pentru acte de spionaj. Snowden contestă acuzaţiile formulate de autorităţile din SUA şi cere anularea acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
sua,
snowden

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.